Pravica do vračila naročenih izdelkov

 

Skladno z določili 43.č člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Prosimo, da nam morebitno odločitev za vračilo izdelkov sporočite na elektronski naslov prodaja@mojkljuc.si. Zaželeno je, da v ta namen uporabite "Obrazec za vračilo/menjavo izdelkov". Šteje se tudi, da je sporočilo o odstopu od pogodbe pravočasno, če kupec izdelek vrne v roku 14 dni od prevzema pošiljke skupaj z "Obrazec za vračilo/menjavo izdelkov".

 

Kupec ima po prevzemu pošiljke pravico dobavljeno blago pregledati na enak način kot bi to storil v trgovini, pri čemer mora z izdelki ravnati skrbno. Kupec ima pravico uporabiti izdelek samo v mejah uporabe nujno potrebne za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja prejetega izdelka. V kolikor pride pri tem zaradi neskrbnega ravnanja do poškodbe izdelka, oziroma v kolikor je ugotovljeno, da je bil izdelek uporabljen na način, ki ni nujno potreben za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja izdelka, kupec odgovarja za morebitno zmanjšanje vrednosti blaga. V kolikor so izdeki poškodovani, rabljeni, umazani ali pa so vidni sledovi uporabe (v notranjosti in zunanjosti artikla), brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino.

 

Kupec mora vrniti (oddati na pošto) izdelek najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. V tem primeru se šteje, da je sporočilo pravočasno. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

 

V primeru vračila izdelkov pošljite le te skupaj z izpolnjenim obrazcem za vračilo/menjavo izdelkov, računom in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov prodajalca: Simon Kotnik, s.p., Cesta v Zadobrovo 7, 3000 CELJE. Strošek vračila blaga nosi kupec, razen če je predhodno drugače dogovorjeno. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

 

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

 

 

Reklamacija

 

V primerih, ko zakonodaja tako narekuje, nosi prodajalec odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pojavijo v dveh letih od prodaje blaga. Prodajalec ne odgovarja za kakršnekoli fizične poškodbe (praske, lom, razne druge fizične poškodbe), ki nastanejo na izdelku zaradi njegove uporabe. Prav tako prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe na drugih stvareh in napravah, ki bi lahko nastale zaradi nestrokovne uporabe izdelka.

 

 

Vračilo kupnine

 

Izdelek s katerim niste bili zadovoljni Vam lahko zamenjamo ali vrnemu kupnino.

 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, vendar ne pred prispetjem pošiljke z vrnjenim blagom. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika, ki je naveden na obrazcu za vračilo/menjavo izdelkov.

  

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih